Kalendarium Rokokosalen 

Evenemang sommaren 2015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fassbinder Festival 5-7 Juni

Frykens Fjärde Fassbinderfestival är ett samarbete mellan Stockholms dramatiska högskola, Broby grafiska och Alma Löv Museum.

 

Fassbinderfestivalen är ett evenemang som uppstod på intiativ av Harald Stjerne och Sara Broos och inleddes med en workshop i cinema dance i omgivningarna på Alma Löv Museum utanför Sunne sommaren 2011. Året därpå genomfördes Frykens Första Fassbinderfestival (FFFF)

 

Föreläsningar, filmvisning och gestaltning i Fassbinders anda kulminerar i ett uppspel för publik på festivalens sista dag. Festivalen är en plats för samverkan och konstnärlig experimentlusta och till evenemanget inbjuds lokala kulturutövare som både deltagare och publik.

 

Filmvisning för publik 7 juni. Anmäl intresse nedan om du vill komma!

 

Dikt på Drift - Isamel Ataria och Anton Höber 17 Juli

Ismael Ataria är en prisbelönt poet och artist som har gjort hundratals

föreläsningar och poesiframträdanden över hela landet, mestadels med eget

material, men även med dikter av bl.a. Tomas Tranströmmer. Har bl a gett ut ’Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt där emellan’. I Ismaels poesi möts mörker och ljus i en sällsam symbios och hans scenframträdanden är en balansgång mellan stand-up, dikter och en näralivet- upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

 

Anton Höber är estradpoet och visartist. Med sina scenframträdanden har

han vunnit otaliga tävlingar och hjärtan. Gapskratt och gravallvar växelverkar i hans texter som inte sällan väcker associationer till Tage Danielsson och Allan Edwall. Den rastlösa slitningen mellan landsbygd och stad, vardag och myt, språklig experimentlusta och traditionell berättarkonst är andra teman som återkommer i hans texter. 

 

 

Biljettpris 80 kr

J.Tex and the volunteers 23 Juli kl. 19.00

Danska bandet J.Tex and the Volunteers gästar Alma Löv i juli. Läs mer & lyssna på musiken >>

 

Biljettpris 190 kr

Poesiafton med Eva Runefelt & Lars Andersson med musiktrio 3 AUG kl 18.00

Eva Runefelt och Lars Andersson framför ett specialkomponerat program med poesi varvat med musik.

 

Eva RuneRunefelt debuterade 1975 med romanen I svackan. Runefelt har gett ut ett tiotal böcker, varav den senaste Minnesburen nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2014.

 

Lars Andersson debuterade med romanen Brandlyra 1974 och har sedan dess skrivit en lång rad romaner med motiv från Värmland och världen i nutid och historisk tid. Hans senaste utgivna roman är De våra. En kriminalistisk roman (2015) Året innan gav han ut Lomjansguten som nu finns att se som teaterföreställning på Västanå Teater.

Vegetarisk rätt ingår.

Biljettpris 180 kr

Min Historia - Filmvisning & panelsamtal om sorg 9 AUG kl 14.00

I projektet “Min Historia ” fick värmlänningar använda filmkameran i sin sorgprocess. De filmade sin vardag i fyra månader och gjorde var sin personliga kortfilm tillsammans med andra. I filmen möter vi tre av deltagarna som berättar sin historia. Varje berättelse skildrar på olika sätt hur det är att leva med sorgen efter att ha förlorat en nära anhörig.

 

Filmskapare och iniativtagare Gro Westgård är närvarande i panelsamtalet som leds av Esbjörn Hagberg. Projektet ”Min Historia” blev finansierat av Statens Kulturråd. Arr. Alma Löv och Origo Film. 

 

Hederos & Hellberg 22 AUG kl.19.00

Musikduon Martin Hederos & Mattias Hellberg är en av Alma Lövs favoriter och en spelning hos oss är sedan länge efterfrågad. Nu äntligen gästar de Alma Löv med piano, munspel och sång som är alldeles magisk!

 

Biljettpris 240 kr

Please reload

OBS! Rokokosalen och stora salen har begränsat antal platser!

Alla evenemang måste förbokas