Skaparverkstad för barn och unga

 

- Utopia - Världen ur barnets perspektiv

Varje fredag i juli är arrangeras workshops för barn och unga. Detta är ett samarbetsprojekt mellan barn, konstnärer, studenter från Karlstad Universitet och Alma Löv Museum som går under projektet Almas Unexpected Activities.

 

Genomgående tema under sommaren 2016 är "Utopi" utifrån barnens perspektiv. Här får barnen utrymme att skapa en egen verklighet som de själva önskar, en drömvärld, fantasivärld eller den värld de redan lever i?  Under de olika tillfällena kommer barnen bygga upp egna världar med byggnader, figurer, planeter, landskap etc utifrån skapande med skulptur, måleri, skrivande. Utgångspunkten är barnets makt att få bestämma över hur världen ska se ut och de är fullt delaktiga i både idé och formgivning.  

 

Vill du gå på East Water Art Academy och delta i projektet Utopia?

Projektet riktar sig till barn och unga från 5 år och uppåt.

Du kan anmäla dig till ett eller flera tillfällen:

 

1 Juli, 8 Juli, 15 Juli, 22 juli, 29 juli

 

Sommaren 2015 inleddes ett integrationsprojekt med nyanlända barn och unga tillsammans med svenska barn. Detta projekt fortsätter sommaren 2016 och är en del av Utopia. Hälften av platserna är rserverade till nyanlända barn. Begränsat antal platser. Uppge datum vid anmälan!

Skicka intresseanmälan >> 

 

Barn för barn

Under sommaren kommer barn hålla i workshops för barn. Vill du hålla i en workshop? Om du har ett starkt intresse för något, t ex dans, måleri, skulpturbygge och vill dela den kunskapen med andra får ni gärna kontakta oss

 

Babymåleri

Workshop med bebisar och små barn upp till 2 år.

Under handledning av konstnären Katrin Westman. 


 

 

 

 

 

Skulpturworkshop med Warren King

June 17, 2017

Alma Löv Museum of Unexp. Art erbjuder en unik workshop med skulptören Warren King från New York i samarbete med Folkuniversitetet. 

Warren King är en av konstnärerna som ställer ut på Alma Löv Museum sommaren 2017. Här visar han ett 10-tal människoskulpturer i verklig storlek i Paleis Oranjestraat. 

Warren King kommer under två dagar ge en skulptur-workshop med fokus på hantverket att arbeta med kartong som material för att göra konstverk.

 

Under workshopen kommer deltagarna att lära sig olika tekniker att arbeta med kartong, att konstruera olika former, att böja, vika och skära ut kartong. Här finns utrymme både för nybörjare och för den som kan arbeta på en mer avancerad nivå, men ingen förkunskap krävs för att delta.

Varje deltagare väljer själv vilken figur/form som skapas under workshopen och varje deltagare kommer få individuell handledning under det egna arbetet. 

 

Kursen vänder sig i synnerhet estetiskt verksamma pedagoger både för de som arbetar med yngre barn till vuxen ålder. Kursen riktar sig också till konstnärer och alla som har intresse och vill lära sig mer om att hur man arbetar med konstruktion och form med kartong.

Tid 19-20 juni 09.00-16.00

Lunch & fika ingår. 

Please reload

EAST WATER ART ACADEMY
ALMA FOREVER YOUNG